Skip to content

Естетична дентална медицина

Естетична дентална медицина

Хармонизирайки усмивката, естетичната дентална медицина повишава самочувствието ви. Ние в Дентална практика Нордента се стремим по минимално инвазивен начин да подобрим вашата визия. Избелването е процедура, която не променя качествата на емайла и не наранява зъбите ви, когато е изпълнена под контрола на стоматолог.

Избелването на зъби е съвременен и утвърден козметичен метод за подобряване на естетиката. За правилното й прилагане е от съществено значение оценката на стоматолога за състоянието на съзъбието.

Работим с утвърдената американска система за избелване Opalescence.

Избелване на зъбите в клиничи условия

Това избелване се провежда в стоматологичния кабинет. Зъбите се изолират и по пoвърхността им се нанася избелващ гел. Процедурата е напълно безболезнена и трае около час и може да се повтори , ако има нужда.

Избелване в домашни условия

Процедурата се извършвa у дома с предварително изработени по зъбите силиконови шини. В удобно за пациента време , той нанася избелващ гел в шините и ги поставя на зъбите за няколко часа. Резултатът е плавен и траен , като шините могат да се използвaт отново в по-късен етап за освежаване на цвета.

ФАСЕТИ

Фасетите са козметично лечение на зъбите, което включва поставянето на тънки, изработени по поръчка люспи от порцелан или композитна смола върху предната повърхност на зъбите. Фасетите могат да се използват за подобряване на външния вид на зъби, които са обезцветени, начупени, неправилно подредени или неравномерно разположени.

Фасетите често се препоръчват на пациенти, които имат по-големи козметични проблеми със зъбите си или които искат да постигнат по-голяма трансформация на усмивката си.

Процедурата обикновено включва две до три посещения в кабинета, като първото посещение включва консултация и фотодокументация и дигитално сканиране на съзъбието за да може да се изработи индивидуален дизайн на усмивката. По този начин пациентът може да се визуализира и да се направят необходими промени преди окончателното поставяне на фасетите. А следващите посещения включват подготовка на зъбите и залепване на фасетите.

Едно от основните предимства на фасетите е, че могат да издържат много години при правилна грижа и вцетът и е устойчив. Фасетите често се използват за постигане на множество козметични подобрения наведнъж, като подобряване на цвета, формата и подреждането на зъбите.

Ако обмисляте фасети като опция за лечение, важно е да се консултирате с квалифициран дентален специалист, който може да оцени вашите индивидуални нужди и да препоръча най-добрия курс на лечение.

БОНДИНГ

Бондингът е естетическа процедура, която включва художествена реставрация, най-вече на зъбите в естетичната зона. Бондингът се извършва чрез предварително планиране на дизайнът на усмивката спрямо индивидуалните изисквания на пациента и характеристиката на неговото лице и усмивка. По този начин, пациентът може да получи представа за планираните изграждания и да се направят промени, преди окончателната процедура. Използва се фотополимерен композит, като не е необходимо изпиляването на зъбите преди това. Целта е постигане на една естествена и красива усмивка.

Бондингът може да се използва за различни цели, включително:

Бондингът често се препоръчва за пациенти, които имат дребни козметични проблеми със зъбите си, тъй като това е минимално инвазивна и рентабилна опция за лечение. Също така може да бъде добър вариант за пациенти, които искат да подобрят външния вид на зъбите си, но не са готови да се ангажират с по-обширни козметични процедури като фасети или корони.

Едно от основните предимства на бондингът е, че може да бъде извършено с едно посещение в кабинета, което обикновено отнема около 30-60 минути за зъб. Процедурата също е сравнително безболезнена и не изисква почти никаква анестезия. Друго предимство е, че композитният материал, може да бъде съчетан по цвят с околните зъби, което го прави много естествено изглеждащо решение.

Въпреки това е важно да се отбележи, че бондингът не е толкова траен, колкото други козметични стоматологични процедури, като фасети или корони. Композитният материал, използван при бондинга, може да се начупи или износи с времето и може да се наложи да се подменя на всеки 5-10 години. В допълнение, бондингът може да не е подходящо за по-сериозни козметични проблеми или за пациенти с определени зъбни заболявания.

Ако обмисляте бондинг като опция за лечение, важно е да се консултирате с квалифициран дентален специалист, който може да оцени вашите индивидуални нужди и да препоръча най-добрия курс на лечение.