Skip to content

Имплантология

Имплантология

Денталната имплантология е сред най-бързо развиващите се дентални специалности, която позволява заместването на липсващи зъби. Зъбните импланти са малки титаниеви елементи, които се имплантират хирургически в челюстната кост, където се сливат с костта, за да създадат стабилна основа за поставяне на коронка или мост. Денталният имплант изпълнява ролята на „корен“ на зъба.

Има много причини, поради които хората могат да изберат да се подложат на лечение със зъбни импланти. Една от най-често срещаните причини е заместване на липсващи зъби, което може да подобри външния вид и функцията, следователно и качеството на живот. Има много ползи за здравето от лечението с дентални импланти, включително

Липсващите зъби могат да затруднят правилното дъвчене, което може да доведе до храносмилателни проблеми и недохранване. Зъбните импланти могат да възстановят дъвкателната функция, позволявайки на пациентите да се наслаждават на по-голямо разнообразие от храни и да поддържат по-добро цялостно здраве.

Когато зъбите липсват, челюстната кост може да започне да се стопява. Зъбните импланти стимулират челюстната кост да поддържа плътността си и предотвратяват по-нататъшна загуба на кост.

Липсващите зъби могат да повлияят на говорните модели, което затруднява произнасянето на определени звуци. Зъбните импланти могат да помогнат за възстановяване на яснотата на речта и подобряване на комуникационните умения.

Липсващите зъби могат да имат отрицателно въздействие върху самочувствието и увереността. Зъбните импланти могат да помогнат за възстановяване на естествения вид на усмивката и за повишаване на самочувствието.

Заповядайте на консултация в дентална клиника Nordenta, където ще ви направим обстоен преглед и ще преценим дали имате нужда от лечение с импланти!